Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση:

    Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» κατά το έτος 2022, θα πραγματοποιηθεί από 19 έως και 24 Νοε 22, έκθεση συστημάτων στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ», στον προαύλιο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει:
    α. Αριθμό ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ).
    β. Επίδειξη εξοπλισμού και προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα όπως:
        (1) Προσομοιωτή Κατευθυνόμενου Βλήματος STINGER, κλειστού χώρου (STPT).
        (2) Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (ΔΕΣΕΠ), με 2 παίκτες με εικονικά όπλα.
        (3) Έκθεση 2 θέσεων επίδειξης χαμηλής εξομοίωσης Τεθωρακισμένου άρματος LEO 1A5 και Μ901 ITV TOW, του Επιτραπέζιου Συστήματος Εξομοιωτή αρμάτων, με τη χρήση του λογισμικού Steel Beasts Pro, που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων.
        (4) Σωστικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οπτικοακουστικού υλικού πτήσης Ελικοπτέρων και συσκευής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR), με 2 θέσεις.
        (5) Εξοπλισμού και δράσεων της ΠΑ, καθώς και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR) μαχητικού αεροσκάφους F-16.
        (6) Επίδειξη συστήματος τρισδιάστατης απεικόνισης γεωγραφικών προϊόντων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

    Σκοπός των δράσεων, είναι η παρουσίαση στους επισκέπτες ρεαλιστικών παραστάσεων για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την προσφορά, τις συνθήκες εργασίας και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, η άμεση επικοινωνία των νέων με το προσωπικό, η ενημέρωσή τους σε θέματα θητείας, καθώς και η ενημέρωσή τους για το στρατιωτικό επάγγελμα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις ειδικότητες και γενικότερα η ευρύτερη συνδρομή μας στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

    Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό και σχολικές Μονάδες, με ξενάγηση-επίδειξη των δράσεων, ενώ θα υφίσταται δυνατότητα παράλληλης επίσκεψης στο Μουσείο Αρμάτων-Πυροβόλων και στο μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του ΚΕΝΟΚ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοε 22: 10:00-13:00.
Τρίτη 22 έως και Πέμπτη 24 Νοε 22: 10:00-13:00.

Η είσοδος του κοινού και των Σχολικών Μονάδων πεζή, θα γίνεται από την Κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου) και από τη Β΄ Πύλη (Οδός Ηρών Πολυτεχνείου – Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος) εφόσον οι επισκέπτες έρχονται με λεωφορεία. Χώρος στάθμευσης λεωφορείων εντός στρατοπέδου (πάρκινγκ θερινής Λέσχης).
Υπάρχει δυνατότητα ολιγόωρης παραμονής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών στη θερινή ΛΑΦ Λάρισας (αναψυκτικά, ροφήματα, σνακ).

 

για το ΤΣ ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας

Σχης (ΤΘ) ε.α. Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Αντιπρόεδρος