Ενημέρωση Τοπικών Συμβουλίων Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Σ. Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΑΣ της 15 Δεκ 2023

Την Τετάρτη 13 Δεκ 2023 η Ε.Α.Α.Σ. εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της Υπτγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ανχη ε.α. Χρήστο Χρηστίδη παρέστησαν στην ετήσια συγκέντρωση μελών που πραγματοποίησε το Παράρτημα Ξάνθης στην ΛΑΦΞ.

Με την ευκαιρία της παραπάνω επισκέψεως προσεκλήθησαν και παρέστησαν αντιπροσωπείες των Τοπικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου της ΕΑΑΣ, με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους στόχους και τις επιδιώξεις που έχει θέσει το Δ.Σ. στην παρούσα θητεία του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ΣΣ Αντγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης και Αβδήρων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, η Διευθύντρια του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων, Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων γειτονικών Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, Πρόεδροι και μέλη των Αναδόχων των Εκκλησιών στα Πομακοχώρια, καθώς και πολλά μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ένωσης, με την ευκαιρία της ετήσιας Συγκέντρωσης των μελών του Παραρτήματος Ξάνθης, τιμήθηκε από την Ε.Α.Α.Σ. ο κ. Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ελληνόψυχων Πομάκων και εκδότης της Εφημερίδας «Ζαγάλισα» για την πολυετή προσφορά του στην προσπάθεια διατήρησης αυτού του ισχυρού Ελληνικού Μουσουλμανικού θύλακα σε μια περιοχή που το Τουρκικό Προξενείο δρα υπόγεια και αντεθνικά.

Η Ένωση εκφράζει τα συγχαρητήριά της στον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος της στην Ξάνθη για την άρτια οργάνωση της όλης εκδήλωσης ευχόμενη να βρει και άλλους μιμητές.

   

για το ΤΣ ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας

Σχης (ΤΘ) ε.α. Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Πρόεδρος