«ΓΙΑΤΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;»

Αναδημοσίευση από την Εθνική Ηχώ Νοεμβρίου

Γράφει ο Άνχης (ΠΖ) ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετάει κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις»

    Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, εκπροσωπώντας χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, έχει, κατ’ επανάληψη, επιχειρήσει να σας συναντήσει από την ημερομηνία αναλήψεως τόσο των δικών σας καθηκόντων όσο και του νέου ΔΣ, συνάντηση η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ. Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε μία διά ζώσης επαφή μαζί σας, αποστέλλοντας επιστολές, τηλεφωνώντας στο ιδιαίτερο γραφείο σας, ακόμη και διά ζώσης δια στόματος του γράφοντα στην πρόσφατη τελετή της 80ης Απελευθέρωσης της Ν. Μεγίστης, όπου συναντηθήκαμε. Το ίδιο έχει συμβεί και με το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων, το οποίο επίσης αποφεύγετε να συναντήσετε. Θεωρώ ότι το διάστημα που η χώρα βούλιαζε στην πανδημία και στους αποκλεισμούς – lock down το λέμε εκεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Σέρρας – ενδεχομένως να ήταν δύσκολη μία διά ζώσης συνάντηση. 

    Βέβαια, για τηλεδιάσκεψη ούτε λόγος, αφού ίσως να μην το επέτρεπε το βεβαρυμμένο σας πρόγραμμα. Και στις δυο όμως πιθανολογούμενες καταστάσεις, ουδέποτε μας απαντήσατε, έστω και αρνητικά, παρά ακολουθήσατε την τακτική της παντελούς αγνόησής μας.

    Εν τω μεταξύ, οι παράνομες κρατήσεις στο ΜΤΣ σε χιλιάδες συναδέλφους συνεχίζονται. Το ΜΤΣ, με μία λακωνική και τελείως αόριστη ανακοίνωση, ενημέρωσε τα μέλη ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία για επίλυση του θέματος και παύση των κρατήσεων με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιαν 2021. Ούτε καν αυτό δεν επιλύθηκε και φυσικά ΟΥΔΕΙΣ απαντά για το τι θα γίνει με τα προηγούμενα χρόνια και το σύνολο των παρανόμως παρακρατηθέντων.

    Τη δίκαιη αναλογική διανομή των εσόδων από τα εξοπλιστικά προγράμματα σε όλους τους κλάδους των ΕΔ ακόμη την αναμένουμε, ενώ σε ισχύ είναι ο νόμος για την προμήθεια των Α/Φ τύπου Ραφάλ και την απόδοση του 4% μόνον στο ΜΤΑ και ακολουθεί και η προμήθεια των φρεγατών, από την οποία μόνον το ΜΤΝ θα εισπράξει επίσης 4%! Εν ολίγοις, σε μια δημοκρατία εν έτει 2021, συνεχίζετε να διατηρείτε τους αποστράτους αξιωματικούς σε δύο τάξεις, την τάξη των πατρικίων (ΠΝ και ΠΑ) και την τάξη των πληβείων (ΣΞ)

    Έτσι για τα προσεχή έτη, τα ΜΤ των δύο άλλων κλάδων θα λάβουν σημαντικές αυξήσεις των χορηγούμενων μερισμάτων και ΒΟΕΑ τέκνων, ενώ εμείς θα πάρουμε τα …………………………………….. ας μην πω τι.

    Το ζήτημα της καταβολής αντιτίμου για την είσοδό μας στις Λέσχες ακόμα εκκρεμεί ενώ έχει προωθηθεί για νομοθετική ρύθμιση από πέρσι τον Μάρτιο του 2020!!

    Θέματα ΝΙΜΤΣ και ΟΣΜΑΕΣ, ούτε λόγος να γίνεται, αφού αυτά εμπεριέχουν μέσα την λέξη ΣΤΡΑΤΟΣ και μάλλον δεν σας ενδιαφέρουν και τόσο.

    Γιατί τέτοια αδιαφορία;

    Μήπως κάναμε κάτι που σας ενόχλησε; Να μας το πείτε για να το μεταφέρουμε κι εμείς στα μέλη μας.

    Μήπως δεν σας αρέσει το χρώμα της στολής που φορέσαμε;

    Σε όλα τα πολιτισμένα(και μη) κράτη οι ε.α. Αξκοι αποτελούν «ζωντανό» κομμάτι της κοινωνίας και φυσικά άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ε.ε συναδέλφους τους. Γιατί εδώ, μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

    Τέλος, και προς επίρρωση των όσων περιγράφω, εκκωφαντική ήταν η απουσία σας από το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενώσεως που διοργανώθηκε το 4ημερο 11 – 14 Νοεμβρίου 2021 στο Πολεμικό Μουσείο και στη ΛΑΕΔ.

    Δεν παρασταθήκατε ούτε δι’ αντιπροσώπου και σε καμία φάση του Συνεδρίου μας, αποδεικνύοντας πόσο απαξιωμένους μας έχετε.

    Κάτι δεν πάει καλά και η παρούσα αρθρογραφία, σκοπό έχει να συνεγείρει και να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σας απέναντι σε μια τεράστια κοινωνική ομάδα την οποία αποτελούμε εμείς, οι Απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, αλλά και οι οικογένειές μας, οι οποίες «συνυπηρέτησαν» μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής μας ζωής.

    Ναι κ. Υπουργέ, αξιότιμε κ. Παναγιωτόπουλε, σε σας απευθύνομαι και σας παρακαλώ, αν διαβάζετε την Εθνική Ηχώ ή αν σας πληροφορήσουν οι επιτελείς σας για το παρόν δημοσίευμα, να μας δεχθείτε επιτέλους, διότι το «αναμείνατε στο ακουστικό σας» έχει και κάποια όρια. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

    Αν ήμασταν σύνδεσμος ΛΟΑΤΚΙ, προφανώς και θα μας είχατε δεχθεί προ πολλού.