Τελετή μνήμης και τιμής Αντιστράτηγου Τσιώνου Σωτήριου

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Αντιστράτηγο Τσιώνο Σωτήριο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, οι οποίες οργανώθηκαν από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Βουλευτής Λάρισας κ. Λιακούλη Θεοφάνη Ευαγγελία, ο  Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, ο κοινοτάρχης Καλλιθέας Θωμάς Βαρνάς, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλίας και μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής.

Τελέστηκε μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Ακολούθησαν ομιλίες του Προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, Αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Βλάχου και του Ταξίαρχου ε.α. Απόστολου Κόνιαρη, εκπρόσωπου της τάξης 1968 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, συμμαθητή του πεσόντα ήρωα.

Στη συνέχεια οι δύο παραπάνω, βράβευσαν δυο αριστούχες μαθήτριες με το Βραβείο “Δεν ξεχνώ”, που θεσπίστηκε από την ΕΑΑΣ, στη μνήμη του ήρωα Αντιστράτηγου Τσιώνου Σωτήριου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντα, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση τρισάγιου στο μνήμα του πεσόντα ήρωα, στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, τόπο καταγωγής του.

 

 

 

 

για το ΤΣ ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας

Σχης (ΤΘ) ε.α. Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Αντιπρόεδρος