Η ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Φλώρινας

ΕΑΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η ΕΑΑΣ Παράρτημα Λάρισας συμμετείχε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις μνήμης, που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 71 χρόνων από τη Μάχη της Φλώρινας, την 12η Φεβρουαρίου 1949.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ) και περιελάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Φλώρινας καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο 99χρονος Στρατηγός ε.α. Κων/νος Κόρκας, ο οποίος έλαβε μέρος στη Μάχη της Φλώρινας, ως Υπολοχαγός, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 14 νεκρών του λόχου του, κατά την κατάληψη του υψ. 1034.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Φλώρινας, η ΕΑΑΣ με τον διευθύνοντα σύμβουλο Υπτγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο, πλήθος αποστράτων Αξιωματικών και πολιτών από όλη την Ελλάδα. Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλώρινας κ.κ. Θεόκλητος.