ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αγαπητοί συναδελφοι,

Σας προτείνουμε να παραβρεθείτε στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος με τον  τίτλο  « ΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ» ,που  θα πραγματοποιηθεί το   Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας              ( διεύθυνση : Ρούσβελτ 59).  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Δρ. Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος, Νομικός-Διεθνολόγος.
  • κ. Χρήστος Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α.
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Ραΐλης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Χριστίνα Ανδρέου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Η ιστορία της Ελλάδας ζωντανεύει  μέσα από την μυθιστορηματική αφήγηση. Συγκεκριμένα, μέσα από τη ζωή των κατοίκων ενός ορεινού χωριού, ενός οποιοδήποτε Ελληνικού χωριού, ο αναγνώστης δεν θα ζήσει απλά τα γεγονότα της εποχής 1932-1990, αλλά θα προσπαθήσει να καταλάβει αν οι κάτοικοι ήταν πραγματικά μονιασμένοι ή ξαφνικά κάποιο πρωινό διχάστηκαν. Οι σχέσεις τους αλλάζουν δραματικά με την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι πληγές θα βαθύνουν στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Σε ένα ασταθές  περιβάλλον όπου ζωές χάνονται, αξίες δοκιμάζονται, πεποιθήσεις συγκρούονται, η ουδετερότητα δεν παρέχει ασφαλές καταφύγιο. Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνονται ή να καταστρέφονται οι ζωές τους. Η τεκμηριωμένη παράθεση των ιστορικών γεγονότων προσδίδει στο βιβλίο αξία και δίνει στον αναγνώστη το ερέθισμα για σκέψεις και συμπεράσματα τόσο της περιόδου που αναφέρεται όσο και των μελλοντικών χρόνων.

Ένα βιβλίο που καθηλώνει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη,ανατρεπτικό ως την τελευταία του σελίδα.

 

Με εκτίμηση

Εκ της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας